Isninger

Isninger

De fleste mennesker har oplevet den ubehagelige følelse i tænderne, forårsaget af kolde drikke- og madvarer. Denne følelse kaldes isninger og optræder ofte uventet og kortvarigt. Isninger kan også forekomme, når du spiser noget meget sødt eller syrligt – og også under tandbørstning. Isninger er et udbredt fænomen og skyldes i de fleste tilfælde dybe huller i tænderne eller at tandnerven (dentinen) er blottet, fordi tandkødet har trukket sig tilbage.

Behandling af isninger

Da isninger kan være tegn på huller i tænderne eller blottet tandkød, er det vigtigt at du kontakter os, hvis du oplever isninger i tænderne. Ved en tandundersøgelse kan vi finde ud af, hvad dine isninger skyldes og hvordan disse kan behandles.

Vær opmærksom på din tandbørstningsteknik

Udover huller i tænderne eller blottet tandkød, kan isninger også opstå i forbindelse med en forkert tandbørstningsteknik. Børster du dine tænder for hårdt, med en forkert tandbørste eller for meget på tværs, kan du nemlig også risikere at få isninger i dine tænder på sigt. Hos Tandlægehuset Aalestrup anbefaler vi generelt vores patienter at bruge en blød tandbørste og en tandpasta med en lav slibeeffekt og som indeholder fluor.

Vi står altid til rådighed på tandklinikken med vejledning i forbindelse med korrekt valg af tandbørste og tandpasta. Har du spørgsmål, så kontakt os gerne – enten på tandklinikken, via telefon eller pr. mail

Isninger i tænderne