Broer

Broer

Mangler du en eller flere tænder, kan disse erstattes med en tandbro. En tandbro er en permanent løsning, hvor broen limes fast til tænderne ved siden af den mistede tand. Tandbroen indopereres altså ikke i patientens kæbe, som det eksempelvist er tilfældet med et tandimplantat.

Hvad er en bro?

En tandbro er en erstatning for en mistet eller tabt tand og består af flere tandkroner, der er sat sammen. Grunden til at det er en god idé at få lavet en bro ved en mistet tand, er for at undgå at dit tandsæt flytter sig – da dette kan have konsekvenser for både dit smil og din bidfunktion.

Hvordan foregår behandlingen?

Indsættelsen af en tandbro foregår over to tandlægebesøg og tager oftest 2-4 uger. Når du i samråd med din tandlæge har fastslået, at du skal have en tandbro, skal du først til en forundersøgelse. Ved forundersøgelsen sliber vi de omkringliggende tænder, som broen skal hvile på og tager et aftryk til selve broen. Herefter indsætter vi en midlertidig bro, der beskytter de nyslebne tænder og dit tandkød. Når den specialfremstillede bro er færdiglavet, indkalder vi dig igen. Ved dette besøg fjerner vi den midlertidige tandbro og erstatter den med den nye, speciallavede bro. Efter indsættelsen af broen vil du blive indkaldt til et tjek, hvor vi undersøger om broen sidder, som den skal og passer til dit tandsæt.

Efter behandlingen

Det er vigtigt efter indsættelsen af en tandbro, at du opretholder en god og sund tandhygiejne. Din bro skal nemlig rengøres i lige så høj grad som dine naturlige tænder. Hvis du ikke passer på din bro, kan den i værste tilfælde gå løs eller falde helt ud. Husk derfor at børste dine tænder grundigt to gange dagligt, samt benytte tandtråd en gang om dagen. Det er væsentligt at bemærke, at du kun kan benytte tandtråd mellem broen og dine naturlige tænder. I selve mellemleddet er det ikke muligt at bruge almindelig tandtråd, da broens kroner hænger sammen. Der findes derfor speciallavet tandtråd til broer. 

Er du tvivl om, hvordan du passer bedst på din nye tandbro, er du mere end velkommen til at kontakte os på klinikken.

Tandbroer Aalestrup

Her ses hvordan broen  sættes på nabotænderne til den manglende tand.